Thailand | Op de fiets door Bangkok, wel of niet doen?

Het lijkt op een langdurige hype, fietsen door Bangkok. En nee, ik kon er ook niet aan ontkomen, ik werd verleid door de website van Co van Kessel en een dag later zat ik op de felgele fiets.

Wij waren nog maar een paar dagen in Bangkok en het was onze eerste keer Thailand. Wij kozen de ‘Co Combo 5-uur fiets/boot tour’ en waren enthousiast om het ‘echte’ Bangkok te ontdekken.

Aan de andere kant van de wereld, maar toch een beetje in Nederland..

Wij boekten per mail en kregen al snel een enthousiast mailtje terug, in het Nederlands; hoe handig! Hoewel het hoogseizoen was (wij waren er in juli 2019), was er nog plek voor ons voor de volgende dag. We hoefden niks mee te nemen, dus dat was handig.

De volgende dag was het zover, met de taxi gingen wij naar het kantoor van Co van Kessel. Tientallen Hollandse families stonden in en rondom het kantoor, dat was even slikken voor ons. In de afgelopen vier maanden voorafgaand in Afrika hadden wij nauwelijks Nederlandse toeristen gezien. Een formuliertje tekenen, een snelle uitleg en onze fietstocht kon beginnen.

Fietsen door Bangkok

De bekende, felgele fietsen stonden voor ons klaar. Drie vrolijke Thaise meiden stelden ons aan zich voor, één was onze tourguide en twee andere begeleiden de groep. In totaal waren we met ongeveer 18 personen. We fietsen circa 3,5 uur; langs tempels, Chinatown en kleine, oude buurten van Bangkok. Onze enthousiaste gids vertelde tijdens de vele stops over de geschiedenis, het hedendaagse leven van de Thaise inwoners en interessante weetjes.

Het fietsen wisselden wij af met een stukje varen op de boot, de fietsen gingen mee. Het laatste stuk was ook op de boot. In totaal vaarden wij twee keer, in totaal ongeveer 1,5 uur. Het was leuk om over de grachten van Bangkok te varen.

Wel of niet doen?

Wel! Ik vond het een leuke manier om andere kanten van Bangkok te zien. Daarnaast vond ik fietsen een prettig manier van vervoeren. Het is goed voor het milieu, goed voor mijn conditie en een fijne manier om alles te zien. Ook de boottocht erbij vond ik een leuke afwisseling. Een prettige bijeenkomst vond ik ook dat we een leuke groep hadden (voornamelijk Nederlanders en één Amerikaan). De tocht is een leuke manier om nieuwe mensen te ontmoeten!

Gezien ik circa 4 maanden niet meer had gefietst en de Thaise hitte goed aanwezig was, vond ik het soms wel even pittig. Vooral het laatste stuk fietsen, net voor de pauze, was echt even doorzetten. Uiteraard waren mijn billen het ook niet meer gewend om zolang op een zadel te zitten, maar dat terzijde.. Het was echt een leuke ervaring, een fijne manier om meer van Thailand en Bangkok te ontdekken en een goede manier om andere toeristen te ontmoeten; doen dus!