Must see’s Namibië!

In 2019 reisden mijn vriend en ik de wereld over. Een onderdeel van onze reis was een auto van Johannesburg (Zuid Afrika) naar Nairobi (Kenia) brengen in 2,5 maanden. Één van de landen die mij het meest is verrast is Namibië en wel hierom:

#1 Nationaal Park Etosha mag je niet gemist hebben

In het noorden van Namibië ligt Nationaal Park Etosha. Tijdens mijn vergelijkend onderzoek van 8 verschillende parken in Zuid- en Oost Afrika belandde dit park op de tweede plek. Als je kijkt naar prijs/kwaliteit verhouding, zou dit park in mijn ogen op nummer 1 belanden.

Wij hebben gekampeerd en sliepen twee nachten op Halali Camp. Behalve dat Etosha een superleuk park is om door heen te rijden, is het ook fantastisch om bij een waterhol te zitten bij een camping om zo dieren te spotten. Dit mag je in mijn ogen absoluut niet overslaan!

Tijdens onze reis hebben we acht verschillende parken bezocht in Zuid- en Oost Afrika. Deze landen heb ik beoordeeld en op een rijtje gezet. Nationaal Park Etosha kwam op nummer 2 te staan, benieuwd welk park op nummer 1 staat? Lees het hier.

#2 Je kunt je Duits weer ophalen

De officiële taal in Namibië is Engels, maar voor de onafhankelijkheid in 1990 waren de officiële talen Afrikaans en Duits. Er zijn nog veel lokale inwoners die Duits spreken en de Duitse taal zie je ook terug op uithangborden. Ook het Afrikaans is natuurlijk te begrijpen voor Nederlanders.

#3 Zonsopgang kijken op Dune 45, dit vergeet je nooit meer

Daar gingen we dan, rond 06.30 uur voor zonsopgang het Sossusvlei park op. De klim duurde ongeveer 25 minuten en was door het mulle zand best pittig. Bovenop Dune 45 gingen wij wachten tot de zon boven kwam, Namibië kleurde oranje en het uitzicht was echt prachtig. Meer informatie over Dune 45 en Deadvlei lees je in mijn blog; Sossusvlei te Sesriem bezoeken.

#4 Lekkerste appeltaartje die ik ooit heb gegeten

Tussen het ‘niks’, midden in Namibië, vind je het kleine dorpje Solitaire. Rijd je door Namibië, dan rijd je vooral over gravelwegen. Een perfecte tussenstop om bij te komen van het gehobbel heb je in Solitaire. De auto en jij kunnen bijgetankt worden in dit kleine dorpje. Nederlandse schrijver Ton van der Lee zocht eenzaamheid en vergetelheid in het Namib-woestijn en woonde er van 1996 tot 1999. Hij schreef het boek ‘Solitaire’ over zijn ervaringen in het Namib-woestijn.

#5 Dolfijnen, pinquins, zeehonden en flamingo’s

Vanuit Luderitz deden wij een Catamaran tour naar Halifax eiland (met Penquin Catamaran Tours). Dat we pinguïns zouden zien, dat hadden we verwacht. Maar bovenop vele pinguïns, sprongen en dolfijnen mee met onze boot, zagen we zeehonden en flamingo’s. Een tocht om nooit te vergeten!

#6 Spookstad vol zand

Vlakbij Luderitz ligt Kolmanskop. Waar ooit vele rijke Duitsers woonden en zochten voor diamanten, is tegenwoordig een spookstad met een rijke geschiedenis. De stad ligt middenin een woestijn en heeft een Duits aanzicht. Op z’n hoogtepunt was er een bakker, kegelbaan, een dancing, ziekenhuis en zelfs een theater. Sinds 1950 woont er niemand meer in Kolmanskop maar is het nog steeds fantastisch om te bezoeken.

#7 Kanoën tussen nijlpaarden en krokodillen

Een spannende maar onvergetelijke kanotocht in het noorden van Namibië bij de caprivistrook vergeet je niet snel. Terwijl de zon ondergaat zie je een grote olifantenfamilie genieten van het water, nijlpaarden boven komen en krokodillen aan de kant chillen. Wij boekten een Mokoro sunset trip bij de Ngepi Camp, waar je trouwens ook tussen de krokodillen kunt zwemmen!

Dus, twijfel jij of Namibië een geschikt vakantieland is? Aan de verscheidenheid van mogelijkheden zal het echt niet liggen! Lees ook mijn blog welke landen nog meer mijn favorieten waren tijdens mijn terugblik van 6 maanden reizen.