6x vakantiestruggles voor curvygirls.

Het duurde een tijdje, maar ik heb geaccepteerd dat ik curvy ben, waarschijnlijk nooit in maat 34 zal passen en mijn lichaam niet moet verbergen. Ondanks dat ik voor mijn (wereld)reis 20 kilo ben afgevallen, blijf ik ‘een maat meer hebben’. Prima, ik heb wel nu een goede conditie en laat mij niet weerhouden om dingen niet te doen. Maar curvy zijn en veel reizen kent zo zijn struggles, herken jij ze?

Past het riempje van het vliegtuigstoeltje wel?

Oef, die struggle. Ik ken het. Ik heb nooit gehad dat het riempje niet paste, maar wel slapeloze nachten er van gehad. Vooral omdat ik vroeger de weegschaal met een grote boog ontweek en niet wist of ik sinds de vorige vakantie aangekomen of afgevallen ben. De avond voor het vliegen lag ik er vaak wakker van, maar voor het instappen van het vliegtuig dacht ik; fuck it. De stewardessen kennen mij toch niet en zullen het wel vaker hebben meegemaakt. Ik heb nooit gehad dat het riempje niet past en gelukkig heeft de angst mij nooit weerhouden om niet te vliegen. Ik hoop voor jou ook niet!

Kleding kopen!

Nu ik op (wereld)reis ben, is mijn grootste angst dat er een broek kapot gaat. Gelukkig zijn er in Afrika genoeg winkels voor ook grotere maten, maar in Azië wordt het toch een ander verhaal. Ik zorg er altijd voor dat ik vooral kwalitatief goede kleding mee heb, vooral broeken en schoenen. En de marktverkopers in landen als Turkije die roepen; “Big girl, I have your size too” die lach ik vriendelijk toe. Ik las trouwens op Facebook dat dit ook gebeurt van vrouwen met maat 36/38.

‘Krak’, stoel kapot..

Ik weet dat ik niet de enige ben wie dit is overkomen, maar vervelend is het wel. Ook in Madagaskar is een doorgeweekte bamboebrug niet curvy-proef. Ja balen voor het hotel, hadden ze het maar beter moeten regelen. Ik meld het altijd wel bij het hotel, wel zo netjes toch?! Heb er in ieder geval nooit voor hoeven betalen!

Stranddag

Ik ben een waterrat, en lig het liefst de hele dag op het strand of aan het zwembad in mijn bikini of zwempak. Liggen niet echt, want het liefst zwem of speel ik in het water. En het maakt me niet uit of anders mensen mijn lichaam mooi of lelijk vinden! 

Wetsuits, of andere onhandige kledij die je nog hebt om gave dingen te doen

Bungeejumpen, duiken of surfen; super tof in mijn ogen. Sta je daar vol verwachting in een rij, gaan de pakken/buidelriemen maar tot XL. Vol overtuiging zegt de instructeur dat het wel gaat passen, terwijl ik er zelf al een hard hoofd in hebt gekregen. En past het wel, dan ben je al kapot en gestrest voordat je met de activiteit bent begonnen.

Schurende benen

Niet alleen mensen met een maatje meer hebben hier last van en niet alle curvy’s, maar het is wel een veel voorkomend probleem. Van deorollers, talkpoeders, bandelettes tot bodylotion smeren; ik heb veel geprobeerd. Ook na het afvallen bleef dit probleem. Wat bij mij het beste helpt zijn simpele korte en beetje luchtige broekjes. Deze zullen in mijn backpack nooit ontbreken.

Nawoord

Wat ik met deze blog eigenlijk wil zeggen, wij zijn niet de enige met deze problemen. En het is echt niet de einde van de wereld als het even niet zo gaat als bij een ander, want een ander heeft wel weer zijn eigen struggles. Wees lief voor jezelf, je lichaam en voor een ander!

Herken jij bovenstaande vakantiestruggles? Waar lig jij wakker van voordat je op vakantie gaat of gaat reizen?