5 tips voor het beste plekje op de camping

Yes, de vakantie is begonnen! Na 12 uur in de auto kom je eindelijk op je zorgvuldig uitgezochte camping in het mooiste gebied van Frankrijk. Je bent nu helemaal extra toe aan vakantie! Bij het inchecken bij de receptie zegt de vriendelijke receptioniste; “u mag zelf een plekje uitzoeken”. ERROR, hier had je helemaal niet bij stil gestaan! Waar moet je op letten? Hierbij geef ik je 5 tips:

#1 Schaduw of zon

Als je vaker in een tent hebt gelegen, weet je vast hoe frusterend het is om rond 06.30 uur de tent uitgebrand te worden. Ook als je een middag over de marktjes hebt gewandeld of bij de zee hebt gelegen, wil je graag je eten niet klaarmaken in een caravan waar het 50 graden binnen is. Vraag bij de receptie waar de zon op komt en onder gaat, zo kun jij precies het beste plekje voor je tent, caravan, vouwwagen of camper uitzoeken. 

#2 Regenbuien

In Nederland zijn wij aardig wat regen gewend. Maar als jij je caravan uit stapt en tot je knieën onderwater staat, denk je wel anders. Mijn tip; zorg dat je op een hoge plek staat op de camping. Kies dus op een terrassencamping niet het laagste terras, want grote kans dat jouw luchtbedje een waterbed wordt. Ook bij de receptie weten ze je vaak goed te adviseren welke plekken snel en minder snel overstromen bij een tropisch regenbuitje. Vraag hier gerust naar.

#3 Rust of feesten?

Heel leuk; een camping met een 3 waterspeelparadijsen, een springkussen en een gezellige bar. Tot dat je er tussenin staat en dag en nacht feest hebt voor je tent, daar gaat je rust. Bij de meeste campings geldt de regel dat hoe dichterbij de faciliteiten je staat, hoe meer leven er is. Achterop de camping is meestal de meeste rust. Heb je helemaal geen zin in kinderen om je heen? Kijk dan ook naar kindvrije campings. 

#4 Heb je een tent, caravan, vouwwagen, camper?

Vergeet niet te kijken naar je eigen kampeeruitrusting(en). Vooral bij een camping in een bos, past je caravan niet overal. In een tent lig je echt minder lekker wanneer de wortels van de bomen in je nek liggen. Is je camper 6,8 meter (ja, die bestaan), bedenk dan goed hoe je de kampeerplek in en af komt, ook als het drukker wordt op de camping!

#5 Hallo buren!

Zit jij het liefst tot 02.00 uur buiten met een wijntje, maar liggen jouw buren het liefst om 20.30 uur in alle rust te slapen? Geen goede match. Loop de camping eens rond en probeer in te schatten welke mogelijke buren dezelfde verwachtingen hebben als jullie. Heb jij kinderen? Vraag dan bij de receptie waar andere gezinnen staan met kinderen van de zelfde leeftijd. 

Loop dus eerst een rondje over de camping en neem bovenstaande tips mee. Wanneer alles staat, kan je welverdiende vakantie dan echt beginnen! Veel kampeerplezier.