Reisroute Japan + TIPS! (18 dagen)

Mijn vriend en ik droomden al lang van een reis naar Japan. Wij zijn gek op sushi, hij op technologie en ik op nieuwe culturen. Tijdens onze wereldreis in 2019 was dit één van de landen die we absoluut niet wouden overslaan. Van 7 tot 25 augustus 2019 bezochten wij dit fantastisch mooie land, een ervaring om niet snel te vergeten. Dit was onze reisroute door Japan (scroll naar beneden of klik op de juiste periode voor meer details en foto’s):

Dag 1 en 2: Tokyo

Er is in de hoofdstad van Japan zoveel te beleven, dat twee dagen niet genoeg waren voor ons. Gelukkig hadden we aan het eind van onze reis nog vier dagen om meer van Tokyo te ontdekken. Dit zijn de activiteiten die wij hebben gedaan tijdens ons verblijf in Tokyo (in de eerste twee dagen plus in delaatste vier dagen).

– Shibuya Crossing 

Shibuya crossing is een wereldberoemd kruispunt en meestal is het hier mega druk. Met een kop koffie bij de Starbucks kun je van bovenaf uren kijken hoe het verkeer hier rond gaat. Dit kruispunt is een populaire locatie voor films, zo ken je het wellicht wel van de films “Lost in Transaction” en “Fast and Furious: Tokyo Drift”. Rond dit kruispunt zijn straten vol winkels, winkelcentra’s en heel veel restaurants. Je kunt je in deze wijk prima een tijdje vermaken!

Sibuya crossing
– Sensō-ji tempel

Dit is één van de bekendste en oudste tempels van Tokyo. Als je uit de metro stapt loop je langs kleine winkelstraatjes richting de grote tempel. In en om de tempel is er veel te zien en te beleven, zo kan je onder de kaminarimon-poort lopen, die als een geschenk voor genezing is geplaatst. Je kunt souvenirs kopen en een omikuji toekomstrol uit de muur trekken om je toekomst te voorspellen. Ook lopen er veel dames opgedirkt in een kimono, wat al een uniek beeld op zichzelf is. In en om de Sensō-ji tempel zijn altaars waar boeddhisten bidden en offers brengen. Al met al, sla deze tempel niet over als je in Japan bent!

– Akihabara

Deze populaire wijk staat vol met elektronica winkels. In deze wijk staat één van de grootste winkelcentra ter wereld op het gebied van elektronica. Als je gek bent gaming en gadgets is dit de wijk die je niet moet overslaan.

– Monster Café

 Een café waar alles fel gekleurd is; inclusief (bijna) al het eten en drinken wat je besteld. Voordat je binnenkomt betaal je entree en per persoon moet je één drankje en één maaltijd bestellen. Als je geluk hebt krijg je een optreden van de dames in kostuum. Hoewel het leuk is voor de foto en leuk is om een keer geweest te zijn, vonden wij het erg duur en een beetje overgewaardeerd. Wij waren er rond 18.00 uur en mochten hier tot maximaal 20.00 uur blijven. Wij moesten net weg voordat het optreden begon, let hier dus goed op. 

– Speelhallen en kattencafés

Door heel Tokyo heb je speelhallen en dierencafés, natuurlijk mochten wij deze niet overslaan tijdens ons bezoek in Tokyo.

– Tokyo Metropolitan Government Building

De skyline van Tokyo moesten wij ook gezien hebben en gelukkig kon dit bij het Tokyo Metropolitan Government Building gratis. Wij moesten een half uur in de rij staan maar het uitzicht op 243 meter hoogte is fantastisch!

– Eten

Van de lekkerste sushi tot de sappigste beef, het eten in Japan is al een activiteit op zichzelf en zó lekker! Goedkope en goede sushi restaurants zijn de ‘100 yen- sushi zaken’ als Sushiro, Kura Sushi, Hama Sushi en Kappa Sushi. Deze sushiketens zijn overal door Japan te vinden!

Dag 3 en 4: Yamanouchi/Nagano (de Japanse Alpen)

Omdat wij niet alleen steden wilden bezoeken, voegde ik de Japanse Alpen toe in onze lijst. Uiteindelijk komt deze plek in de lijst van de mooiste plekken die ik ooit in mijn leven heb bezocht. Het is de natuur, de rust, de hotsprings, het heerlijke eten en de vreselijk lieve mensen die de Japanse Alpen fantastisch mooi maken! Dit hebben wij gedaan:

– Geslapen in een traditionele Ryokan 

Een ryokan is een traditionele Japanse pension/hotel. Dit stamt af van het Edo tijdperk (1603-1868) waar families reizigers een kamer met matten aanboden om te overnachten. Je slaapt op een dun matrasje, bijna op de grond en je deelt de badkamer met andere gasten. Vergeet niet je schoenen uit te doen voordat je het hotel binnenkomt. Wij hadden ook een oude televisie en een airco op de kamer, verder was er weinig luxe. Wij vonden het erg leuk en bijzonder om mee te maken.

– Baderen in een onsen

In onze Ryokan was een onsen, een Japanse bad met water uit een geiser. Het water was super warm en de hele dag beschikbaar. In het dorp waar wij sliepen waren vele openbare onsen die populair waren onder zowel toeristen als de lokale bevolking. De dames en heren baderen vrijwel altijd apart. In openbare onsen wordt vaak van je verwacht dat je helemaal naakt het water betreedt. Bij het treinstation van Nagano is ook een gratis voetenbad met warm water uit de geiser waar je gebruik van kan maken, heerlijk na een lange dag wandelen.

– Wandelen

Langs riviertjes, door de bergen en door het oude dorpsgedeelte van Nagano. Je vergeet de tijd als je wandelt door Nagano.

– Jigokudani Monkey Park (snow monkey park)

Na een mooie wandelen van 15 minuten kom je bij de entree van het Monkey Park. Honderden sneeuwapen genieten van de het warme geiser water en spelen vrij door het park. De apen kunnen zelf het park ook verlaten, maar krijgen daar wel dagelijks eten aangeboden. Het is leuk om naar de apen te kijken maar het park is veel kleiner dan we verwachten. Naar apen en een mooi uitzicht is er verder niet veel te beleven.

Dag 5: Takayama (Japanse Alpen)

Gezien wij maar één dag hadden om deze stad te ontdekken, kozen wij ervoor om door de oude stadsgedeelte te slenteren.

– Wandelen door de oude gedeeltes van Takayama

Takayama kent een historische wijk met huizen en winkeltjes in de oude Japanse stijl. Het zijn schattige oude Japanse huisjes met veel toeristenwinkeltjes, er zijn dan ook heel veel (Aziatische) toeristen als wij er zijn. Het is leuk om hier door heen te struinen, foto’s te maken en lokale gerechten te proeven.

Dag 6 t/m 8: Kyoto

In Kyoto hadden we bijna tijd te kort, toch hebben we nog alles kunnen doen wat we wouden doen.

– Arashiyama (bamboe bos) & Tenryu-ji tempel

Wij besloten om het bamboe bos met de gouden tempel te combineren. Het ligt niet dicht bij elkaar, maar je kunt er prima komen met het openbaar vervoer. We begonnen de ochtend bij het bamboe bos, helaas wij waren niet de enige. Als je bij het bamboe bos bent, loop je ook langs de Tenryu-ji tempel. Wij besloten om de tuin naast de tempel te bezoeken. In de tuin was het lang niet zo druk als in het bos en het is prachtig om hier rond te lopen en foto’s te schieten. Na de tempel kun je verder door de bamboe bos lopen. Ik raad je aan om hier vroeg in de ochtend en niet in het weekend naar toe te gaan om andere toeristen te ontlopen. 

– Kinkaku-ji (Gouden tempel)

Die middag gingen we met de trein naar de gouden tempel. Ook hier waren ontzettend veel toeristen en grote groepen. De gouden tempel vonden wij een beetje tegenvallen, wellicht kwam het door dat het super druk was in combinatie met het slechte weer. Wij wouden snel weer weg daar, maar moesten via een omweg en in een lange/grote rij via toeristenwinkeltjes naar de uitgang.

– Fushimi Inari Shrine (rode poorten)

We moesten de trein naar Osaka pakken, maar wouden deze iconische poortjes niet overslaan. Wij gingen dus erg vroeg in de ochtend en hadden maar 10 minuten de tijd. Je kunt helemaal naar boven lopen waar je wordt beloond met fantastische uitzichten, maar dit hebben wij niet gedaan. 

Dag 9 en 10: Osaka

Osaka vonden wij één van de leukste steden van Japan. Behalve onderstaande hoogtepunten hebben wij ook onze tijd voldaan in de game hallen, bij de kapper en hebben we het uitgaansleven ontdekt. 

– Kasteel Osaka

Het kasteel van buitenaf is alleen al erg indrukwekkend, er staat een dikke muur omheen, er zijn grachten en een mooi park. Binnen in het kasteel kun je meer ontdekken over de geschiedenis van het kasteel. Er zit namelijk een mooi en interessant museum in. Op de achtste verdieping wordt je beloond met een prachtig uitzicht over de hele stad, dit is echt fantastisch om te zien!

– Aquarium Osaka Kaiyukan

Het grootste aquarium ter wereld, die konden wij niet overslaan. Buiten stonden wij ruim een half uur in de rij en ook binnen liepen we aaneensluitend in een rijtje met andere bezoekers, maar het was het bezoekje waard. Het mega grote aquarium bezit dieren van alle werelddelen. De hoogtepunten vonden wij wel de walvishaai en de dolfijnen! Zeker een leuke activiteit om met kinderen te doen. Ik raad je aan om niet in het weekend en/of op feestdagen te gaan. 

– Tempozan Ferris Wheel

Naast het aquarium is een reuzenrad dat niet te missen valt. Vanaf 112,5 meter heb je uitzicht over heel Osaka! Wij zaten in een wagon met een glazen onderkant (hiervoor betaalden wij dezelfde prijs, moesten alleen langer in de rij staan), dit was niet per se de moeite waard.

Dag 11 t/m 14: Hiroshima

Hiroshima wilden wij absoluut niet overslaan. Sinds de middelbare school ben ik getriggerd door wat hier is gebeurd en het is super bijzonder om alles met eigen ogen te zien.

– Vredesmomument (atomic bomb dome)

Het vredespark, a bomb dome en het peace memorial museum liggen allemaal dicht bij elkaar, trek hier minimaal een halve dag voor uit om het te bezoeken. Het vredesmonument is een ruïne die voor de het bombardement bekend stond als de Hiroshima Prefecturele Industriele Promotie zaal. Het is één van de weinige gebouwen die het bombardement heeft overleefd, op 150 meter afstand en 600 meter hoogte van de plek waar de atoombom is ontploft. 

– Hiroshima Peace Memorial Museum

Het museum mag je echt niet overslaan als je meer wilt weten over de impact van de atoombom van 6 augustus 1945. Het is een groot museum waarbij je mee wordt genomen naar deze ene dag op 6 augustus 1945, maar ook kunt zien wat de schade achteraf is geweest. Loop langs de spullen van de slachtoffers, lees de verhalen van diegene die het hebben overleefd en leer meer over atoombommen. 

– Okonomiyaki eten

Okonomiyaki is een Japanse pannenkoek met noodles, vlees/vis, taugé en nog meer als je wenst. Je hebt typische Okonomiyaki’s uit Osaka en Hiroshima, volgens kenners is die uit Hiroshima toch beter. De volle pannenkoek wordt voor je neus bereidt en eet je vanaf de bakplaat! 

– Miyajima eiland

 Ook deze iconische plek wouden wij niet overslaan. Helaas hadden wij de pech dat de giant tori gate (rode poort in het water) net in de stijgers stond, geen iconische foto voor ons dus. Ook waren wij net na openingstijd om met de kabelbaan naar boven te gaan, niet helemaal onze beste dag dus. Desalniettemin is het een heerlijk eiland om over heen te wandelen en met de herten op de foto te gaan!

Dag 14 t/m 18: Tokyo

Zie dag 1 en 2 voor al onze activeiten die wij hebben gedaan toen we in Tokyo waren!

Voor onze reis hebben wij een JRPass (onbeperkt treinreizen) aangeschaft voor twee weken. 
Dit was voor ons de goedkoopste mogelijkheid om zo alles te kunnen ontdekken van Japan! Meer informatie over de JRPass vind je hier!