Marokko | 5x genieten in Taghazout

Taghazout, een klein, van oudsher vissersdorpje in Marokko. Vanaf het vliegveld in Agadir, Al Massira Airport, ben je met een klein uurtje met de taxi in Taghazout. Ook rijdt er een bus van Agadir Centrum naar Taghazout voor €0,75 per persoon (circa 35 minuten). Let op, je moet dan alsnog wel de taxi pakken van het vliegveld naar het centrum. Aangekomen in Taghazout is het tijd om te genieten, te rusten en natuurlijk te surfen!

Surfen in Taghazout

Voor beginnende surfers leent Taghazout zich als een goede plek. De golven zijn niet te hoog en de ondergrond is voornamelijk zand, waardoor je zacht valt. Er zijn tientallen surfscholen en surf leraren die jou voor een redelijke prijs willen helpen leren surfen. Door een beetje met locals te spreken bood een restaurant eigenaar ons aan om ons te leren surfen. Voor drie surfboards, drie wetsuits en één leraar betaalden wij in totaal 300 Marokkaanse Dirham (circa €30,-). Let op, dit was in januari (laagseizoen), de prijzen kunnen per seizoen, per dag en per verhuur locatie verschillen.

Kom tot rust met yoga

Meerdere hotels en surfscholen bieden yoga aan. Ook als je niet in het hotel verblijft kun je een yogales meepakken. Een aanrader is om een lesje te volgen bij hotel Amouage (120 dirham), op de bovenste verdieping van dit hotel zit een glazen yoga ruimte waarbij uitzicht hebt over de oceaan.

Werken op afstand (remote werken)

Als jouw werk het toe laat, is Taghazout een uitstekende plek om werken en genieten te combineren. Wij hebben voornamelijk gewerkt bij WOW (World of Waves) Surf restaurant (direct aan de kust). Het WiFi was snel, de koffie was sterk en het uitzicht betoverend.

Lekker eten in Taghazout

Van Marokkaanse Tajine en couscous tot een Amerikaanse hamburger, er is voor iedereen wat wils. In het weekje dat wij in Taghazout waren hebben wij echt van alles gegeten in verschillende prijsranges. Bij Munga guesthouse (verplicht vooraf reserveren) hebben wij ontzettend genoten van een viergangendiner, waarbij de eerste twee gangen en het dessert een verrassing waren. Voor het hoofdgerecht konden wij kiezen uit vis, vlees, Marokkaans (Tajine of Couscous) of vegetarisch. Het Munga Guesthouse is wel wat duurder dan andere restaurant in Taghazout, het kwaliteit van het eten en de locatie (dakterras met uitzicht op de oceaan) maakt dit wel weer goed. Een andere favoriete eettent die ik aanraad is L’Auberge, hier at ik een heerlijke Marokkaans bereidde Tajine met kip. Het personeel is vriendelijk en het is zeer betaalbaar. Zin in een goede pizza? Hiervoor moet je bij WindyBay zijn. Helaas worden veel toeristen ziek in Marokko, let goed op wat je eet en drinkt. Pas bijvoorbeeld op met ijsklontjes en rauw voedsel.

Strand van Taghazout

Door dat het dorpje aan het water ligt, kun je vrijwel vanaf alle hotels binnen 1tienminuten in het water liggen. Wat niet iedereen weet is dat je niet overal kunt zwemmen in Taghazout. Het kleine strandje bij het centrum van Taghazout wordt door locals afgeraden om in te gaan, ook de geur heeft mij laten besluiten om het niet te doen. Vijf minuten lopen verder (Taghazout Bay) is een groot strand, vol toeristen en locals. Hier kun je prima het water in!

Dit is het kleine strand bij het centrum, hier raad ik je af om in het water te gaan.

Niet overal in Taghazout kun je alcohol kopen, in Taghazout kun je niet pinnen en onderhandelen raad ik zeker aan. Lees mijn artikel over de gewoontes en cultuur in Marokko zodat je goed voorbereid op reis gaat.

Good goan!