Bulgarije | Sofia met vriendinnen; perfect!

Een vriendinnen weekend plannen is lastig, de één wil een budgetvakantie en de ander wil vooral tot rust komen. Sofia is de hoofdstad van Bulgarije en is de grootste stad van het land. Sofia heeft een internationale vliegveld en vanuit Amsterdam en Eindhoven ben je er binnen drie uur (en spotgoedkoop). De charmante stad leent zich als een perfecte plek om tot rust te komen, voor sightseeing, te winkelen, te feesten en lekker te eten.

Betaalbaar

Een ticket naar Sofia heb je al vanaf €30,- per persoon. Maar in Sofia liggen de prijzen ook heel wat lager dan in Nederland. Zo huurden wij een AIRBNB voor acht personen en drie nachten voor maar €508,- in totaal (dit is €21,16 p.p.p.n!). Onze AIRBNB (Vitosha Downtown), was gelegen naast de hoofdstraat van Sofia, het was schoon en zo groot dat we er meerdere keren verstoppertje in hebben gespeeld!

De stad

Hoewel Sofia geen grote stad is, is er veel te zien. Met een gratis stadswandeling wordt je meegenomen langs de highlights van de stad en de rijke geschiedenis van de stad. Deze sightseeingtour wordt 365 dagen per jaar gratis gegeven!

De St George Victor Rotunda is het oudste Romaanse gebouw in de stad en wordt nog steeds gebruikt als kerk. Hij is gebouwd in de 4e eeuw. De Orthodoxe kathedraal Alexander Nevski moet je bezoeken tijdens je bezoek in Sofia. Dit kathedraal is één van de bekenste gebouwen in Sofia. Je kunt deze ook van binnen bekijken. Sofia staat ook bekend om zijn mineraalbaden die in de stad en omgeving te vinden zijn. De baden zijn niet meer in gebruik tegenwoordig, maar de mooie architectuur zijn een kijkje wel waard.

Feesten

Sofia leent zich voor een leuke stad om in te gaan stappen. Je hebt clubs, kroegen en discotheken. Met een georganiseerde kroegentocht (voor minder dan €15,- p.p.) hebben we verschillende clubs gezien en een kijkje in de keuken gezien van het Bulgaarse nachtleven. Zo begonnen we bij een kleine sportcafe, hier was het nog rustig en maakten we kennis met een andere groep meiden uit Londen die ook de kroegentocht gelijk met ons gingen doen. Na een welkomstdrankje volgende verschillende café’s waarbij voornamelijk de Bulgaarse Wodka goed vloeide, de sfeer in café’s was prettig en ook door de locals werd er flink gedanst. We eindigden in de Cosmo Club.

Winkelen

Naast feesten en een stadswandeling is Sofia ook een leuke en goedkope stad om te winkelen. In het centrum heb je keuze uit uiteenlopende winkels, veel luxe maar ook de H&M en de Zara zijn er te vinden. De prijzen liggen gemiddeld iets lager dan in de winkels in Nederland. Het winkelen in het centrum is leuk te combineren met de vele terrasjes. Daarnaast zijn er ook een aantal grote winkelcentra’s zoals Sofia Outlet Center.