Drie indrukwekkende steden om te bezoeken in India

India is een ontzettend groot land in Zuid-Azië. Met 1.282.935.911 inwoners is het na China het grootste land ter wereld qua inwoneraantal. Wetenschappers verwachten echter dat India tussen 2020 en 2030 boven China uit zal stijgen. Als vakantieland biedt India een grote diversiteit aan bezienswaardigheden. Je vindt hier namelijk grote steden, schitterende natuur en ook verschillende culturen. Kortom: een trip naar India is altijd educatief en interessant, wat je ook wil bezoeken of bekijken. In deze blog nemen wij je graag mee in drie indrukwekkende steden die je kunt bezoeken in India.

Mumbai
Mumbai is naast de grootste stad van India ook de hoofdstad van de deelstaat Maharashtra. In 2018 kende de stad maar liefst 19.980.000 inwoners! Je kunt je voorstellen dat het in een stad van dit formaat altijd ontzettend druk en chaotisch is, maar dat maakt het niet minder leuk of interessant. Het moment dat je Mumbai voor het eerst binnenkomt kan je dit wat overweldigend zijn. Er lijkt een tekort aan ruimte waardoor je constant tegen andere mensen aanloopt. De stad is eigenlijk een klein eiland op zichzelf, en verbonden met het vaste land door middel van bruggen. In 500 jaar tijd is de stad veranderd van een klein afgelegen vissersdorp naar een gigantische metropool.

Mumbai is de drijvende kracht achter de economie van India en de haven zorgt voor de helft van alle handel. Een mustsee in India is de ‘gateway’, die je wellicht kent van afbeeldingen op Google. Het is het beginpunt van de stad en het belangrijkste monument van Mumbai. De architectuur is indrukwekkend en telt dagelijks duizenden toeristen. Een must-do in Mumbai is bijvoorbeeld een Bollywood-tour. Je stapt in een tuktuk en rijdt langs de huizen van bekende acteurs en kunt ook zien hoe hier achter de schermen gefilmd wordt.


New Delhi
New Delhi is de hoofdstad van India en op te delen in twee stukken. Een oud en een nieuw gedeelte. Old Delhi is erg levendig met smalle straatjes waar je lekker in kunt verdwalen. Overal stikt het van de mensen, maar eenmaal van de cultuurshock bekomen heb je hier een fantastische tijd. Ook vind je in het oude gedeelte van de stad een aantal indrukwekkende bezienswaardigheden zoals het Rode Fort, de Jama Mashid moskee en de Qutab Minar (zie onderstaande afbeelding).

Het nieuwe gedeelte van de stad voelt als het tegenovergestelde. Er zijn hier een stuk minder mensen en het voelt ook rustiger aan. Je vindt hier naast grote gebouwen ook groene parken. Ook is het leuk kom in het nieuwe gedeelte van New Delhi lekker luxe uit eten te gaan. Dit is hier namelijk erg goed betaalbaar en het eten is overal ontzettend lekker. Een andere unieke attractie is de Lotus Tempel. Dit bijzondere gevormde gebouw is ongetwijfeld een van de meest populaire attracties in India. Het gebouw ziet eruit als – vanzelfsprekend – een lotus. Het is vooral indrukwekkend als je geïnteresseerd bent in religie. Het is een leerzame ervaring die je ongetwijfeld bij zal blijven.

Jaipur
Jaipur wordt ook wel de roze stad van India genoemd. Je mag een bezoek aan deze stad niet overslaan als je in Noord-India bent. Jaipur is de hoofdstad van de deelstaat Rajasthan en dankt zijn bijnaam ‘de roze stad’ aan de kleur van veel gebouwen. In dit deel van India zien ze roze als de kleur voor gastvrijheid en daarom werd deze stad roze geverfd.

Jaipur is een mooie en vriendelijke stad, en kent verschillende bezienswaardigheden die je kunt bezoeken. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de Johari Bazaar. Deze ligt vlakbij de City Palace en is de beste plek om souvenirs, sieraden en kleding te kopen. Vervolgens kun je een bezoek brengen aan de Amber Fort. Met zo’n 5.000 bezoekers per dag is het hier altijd erg druk, maar dat maakt niet absoluut niet minder indrukwekkend. Dit indrukwekkende bouwwerk staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en is van zowel de buitenkant als de binnenkant ongetwijfeld een bezoek waard.

Dit is een gastblog geschreven door reis-expert.nl, heb jij ook interesse om een gastblog te schrijven? Mail dan je ideeën naar jessy@jessytravel.nl